Spaarinformatie, de site voor informatie over sparenAanpassingen ASN Spaarrekeningen

vr 8 okt 2010 door: SpaarInformatie

ASN Bank gaat het aantal spaarrekeningen dat ze aanbiedt fors terugbrengen. De vervanging van al deze rekeningen wordt ASN Ideaal Sparen. Tegelijkertijd worden de beperkende voorwaarden van ASN Ideaal Sparen opgeheven. Die voorwaarden waren tot voor kort het verplicht sparen tussen de € 50 en € 500. Dit is nu dus komen te vervallen. Ook is de spaarrente gelijkgetrokken tot 2.3%.

De ASN rekeningen waar het om gaat

De rekeningen die nu niet meer afgesloten kunnen worden zijn:

ASN Sparen
ASN Sparen Extra
ASN Milieusparen
ASN Milieusparen Extra
ASN Meersparen
ASN Wereldsp@ren
ASN Internetsp@ren

Bestaande rekeninghouders blijven hun rekening (die nu dus zonder beperkende voorwaarden is) gewoon houden inclusief hun rekening nummer. De wijze van overboeken blijft gelijk en ook het aantal rekeningoverzichten dat de klanten ontvangt zal niet veranderen.

De eerste stap: gelijke voorwaarden

De klanten van ASN Bank hebben per post een stappenplan ontvangen hoe ASN deze operatie gaat aanpakken. De eerste stap is op 2 oktober gezet. Vanaf dat moment kwamen alle beperkende voorwaarden van bovenstaande rekeningen en ASN Ideaalsparen te vervallen.

Met een rente van 2.3% behoren de genoemde ASN spaarrekeningen tot de top 10 van hoogste rentes zonder beperkende voorwaarden. Voor SpaarInformatie zou dit betekenen dat er plotseling 8 extra rekeningen in de top 10 komen die niet meer af te sluiten zijn en die allemaal gelijk zijn. Daarom heeft SpaarInformatie deze rekeningen uit het overzicht gehaald. De rekening pagina's zijn nog wel op te vragen via bovenstaande links. Natuurlijk wordt ASN Ideaalsparen wel in de top 10 opgenomen.

De tweede stap: de rekeningen worden omgezet in ASN IdeaalSparen

Op 1 januari 2011 volgt de tweede stap. Dan worden alle betreffende rekeningen omgezet in ASN Ideaalsparen. Het kan zo zijn dat er klanten zijn die meerdere rekeningen hebben en die dus op 1 januari meerdere ASN Ideaalsparen rekeningen krijgen. Deze klanten kunnen de rekeningen later samenvoegen tot één rekening.

Duurzame thema's

ASN Bank onderscheidt zich van de meeste andere banken door het duurzame beleid dat ook vertaald wordt in de producten die ASN Bank aanbiedt. Vanaf 1 januari 2011 kunnen klanten kiezen aan welk duurzaam thema ASN bank een bijdrage zal geven. De thema's zijn:

  • eerlijke handel
  • duurzame energie
  • tegen kinderarbeid
  • tegen de wapenindustrie

Advertenties