Spaarinformatie, de site voor informatie over sparenSpaarInformatie Forum weer online

zo 19 dec 2010 door: SpaarInformatie

Vandaag hebben we het Spaar Informatie forum weer online gezet. Vanaf het moment dat we offline zijn gegaan hebben we veel steunbetuigingen ontvangen. We willen hier iedereen hartelijk voor bedanken. In deze blog posting doen we kort ons verhaal en pakken daarna de draad weer op.

Claims

Midden van dit jaar ontvingen we een aantal claims vanwege foto's die door bezoekers van het forum gepost waren. Omdat de fotografen een advocatenkantoor hadden ingeschakeld, zagen wij ons genoodzaakt om zelf ook juridische bijstand te zoeken. Om te voorkomen dat er nog meer claims zouden komen, hebben we na het ontvangen van de tweede claim het forum offline gehaald. Immers, SpaarInformatie is een "uit de hand gelopen" hobby en dan is het erg vervelend om persoonlijk aansprakelijk gesteld te worden, zeker als het gaat om posting die we niet zelf hebben geplaatst.

We hebben goed nagedacht hoe we in de toekomst met het forum verder willen gaan. In overleg met onze juristen hebben we een aantal aanpassingen gemaakt die hieronder aan bod zullen komen.

Aanpassingen forum

Om problemen voor te zijn hebben we het forum zo aangepast, dat er geen foto's meer getoond worden. Het is jammer dat dit moet, maar we hopen hiermee het risico op herhaling te voorkomen en tegelijkertijd onze forum leden te beschermen.

Wat onveranderd gebleven is, is ons principe dat we niet vooraf modereren. Postings worden dus direct geplaatst zonder controle. Dit omdat we niet de capaciteit hebben om alle berichten te controleren en de vertraging van controle een levendige discussie op het forum onmogelijk zou maken. Hierdoor ligt de verantwoordelijkheid van de posting helemaal bij de schrijver. Kopieer dus niet zomaar teksten, foto's of andere media waar auteursrechten op rusten. Zorg ook dat je geen dingen schrijft die je normaal ook niet zult zeggen (denk bijvoorbeeld aan beledigingen etc). Het SpaarInformatie forum is een forum met serieuze gebruikers, dus we verwachten dat iedereen zich aan de richtlijnen zal houden zoals beschreven in het forum regelement.

Mocht er desondanks toch een claim komen die betrekking heeft op een actie van een bezoeker van het forum, dan kunnen we alle informatie die we over deze bezoeker hebben (zoals ip nummers en email adressen) doorgeven aan de klagende partij zodat die de juiste persoon kan aanspreken. Dit is de belangrijkste aanpassing in de forum voorwaarden.

Moderator team

Omdat we nu met het forum een nieuwe start maken, veranderen we ook de manier waarop moderators naar buiten treden. Om onduidelijkheid te voorkomen of iemand vanuit zijn of haar privé standpunt spreekt of vanuit de moderatorsrol, zullen we nieuwe moderator gebruikers aanmaken. Deze gebruikers onthouden zich van het inhoudelijk mengen in discussies en zorgen er alleen voor dat het forum op orde is. Als deze personen wel inhoudelijk willen reageren, kunnen ze dit doen via hun normale gebruikersnaam (die dus geen moderator rechten heeft)

Toekomst

We gaan ons nu weer helemaal op de toekomst richten. Het Gouden Spaarvarken komt er weer aan en voor begin 2011 hebben we ook nog een paar interessante verbeteringen op het programma staan. Daarom willen na deze blog niet meer terugkijken wat er allemaal gebeurd is, maar gaan we vol goede moed verder. In deze blog hebben we gezegd wat we wilden zeggen en daar houden we het bij.

Rest ons nog om iedereen weer uit te nodigen op ons forum, zodat we daar met z'n allen weer volop informatie over sparen kunnen uitwisselen!

Advertenties