Spaarinformatie, de site voor informatie over sparenLeasePlan Bank verlaagt rente

do 30 dec 2010 door: SpaarInformatie

Vandaag heeft LeasePlan bank een flinke rente verlaging aangekondigd die vanaf 1 januari ingaat. De rente gaat van 2,95% naar 2,57% effectief per jaar (dit is 2,54% nominaal). Hiermee geeft LeasePlan Bank nog steeds de hoogste rente ook al is deze slechts 0,07% hoger dan Centraal Beheer die op de tweede plaats staat met 2,50%.

Renteopslag

LeasePlan Bank onderscheidde zich door een transparante manier waarop de rente iedere maand werd vastgesteld. Aan het begin van het jaar bepaalde LeasePlan een opslag die het rest van het jaar gebruikt opgeteld werd op de dan geldende Euribor rente.

In november maakte LeasePlan Bank bekend de opslag niet meer aan het begin van het jaar te bepalen, maar voortaan ieder kwartaal. Hiermee wordt het onderscheid met andere spaarrekeningen een stuk kleiner omdat LeasePlan Bank waarschijnlijk de rentes van de overige banken meer gaat volgen. Dit lijkt nu ook echt te gebeuren: de rente opslag wordt verlaagd van 2,10% naar 1,75%. Begin april kan LeasePlan bank opnieuw de opslag bepalen.

Klantenstop

Al ruim vier maanden kunnen geen nieuwe rekeningen geopend worden. Het is nog steeds niet bekend wanneer de klantenstop opgeheven zal worden.

Advertenties