Spaarinformatie, de site voor informatie over sparen


Uitreiking Gouden Spaarvarken 2014

do 15 jan 2015 door: SpaarInformatie

Knab Sparen: Gouden Spaarvarken 2014

Eind december maakten we bekend dat Knab het Gouden Spaarvarken 2014 heeft gewonnen. Op de eerste maandag van het nieuwe jaar hebben we het Gouden Spaarvarken uitgereikt in Hoofddorp waar het hoofdkantoor van Knab gevestigd is.

Daar worden we begroet door René Frijters, oprichter en directeur van Knab en door Romy Zwiers, Product Manager Betalen, Sparen en Deposito’s. Terwijl we door het kantoor lopen valt op dat er geen bankiers in driedelig pak te zien zijn. René Frijters beaamt dit en geeft aan dat Knab in de eerste plaats een dienstverlener is waarbij de klant voorop staat en dat er daarom vooral klant-mensen en innovatie-mensen bij Knab werken.

Personal Finance

De missie is eenvoudig, namelijk mensen bewust maken van hun financiële situatie. Hoe je dat het beste kan doen? Volgens René door een bank te beginnen, want dan is er voldoende contact met de klant om die echt te helpen. “Voor de meeste mensen is Personal Finance een ver van mijn bed show. Door dit te koppelen aan een rekening courant, waar klanten regelmatig op inloggen, kunnen deze klanten langzaam bewust gemaakt worden van hun financiële toekomst”. Als voorbeeld geeft René het op tijd beginnen met nadenken over je pensioen,. Niet één keer, maar hier continu bewust van blijven. De regels veranderen immers ook regelmatig.

Plus en Premium Pakket

Knab heeft een gratis basis pakket met een spaarrekening. Maar wil je echt voordeel halen uit je Knab rekening, dan moet je overstappen naar het betaalde Plus of Premium Pakket. Het verdient zichzelf terug volgens René Frijters. Een voorbeeld is het saldo beheer. Op het moment dat je te veel geld op je lopende rekening hebt staan (na het ontvangen van je salaris bijvoorbeeld), wordt er automatisch geld overgeboekt naar je spaarrekening. Omgekeerd kan het geld van je spaarrekening ook weer automatisch naar je lopende rekening worden geboekt als je saldo te laag is. Zo loop je geen spaarrente mis en hoef je ook geen onnodige debetrente te betalen als je rood staat. Het Plus pakket heeft vooral tools voor de korte termijn, bijvoorbeeld met een automatisch kasboek. Het Premium pakket is uitgebreid met tools voor de lange termijn, zoals een Financieel Plan. Frijters geeft als voorbeeld het op tijd starten met sparen voor de studie van je kinderen omdat deze kosten kunnen oplopen tot 4.000 euro per jaar.

Mobiel nummer

Elke klant van Knab ontvangt een welkomst mail van René Frijters, inclusief zijn email adres en mobiele nummer. We kunnen het niet laten om de proef op de som te nemen en ter plekke het nummer te bellen. Inderdaad de telefoon van René gaat over. Op de vraag of hij niet veel telefoontjes krijgt, antwoord hij dat de meeste klanten hem niet hoeven te bellen omdat ze snel door de Service Desk geholpen worden, maar soms belt een klant hem ook direct: “ik werd van het weekend twee of drie keer gebeld, maar dan help je de mensen gewoon”. Het is duidelijk dat de directeur van Knab de klanten op de eerste plaats heeft staan, want wees nou eerlijk, hoeveel bankdirecteuren geven hun mobiele nummer aan elke klant?

Verwachtingen voor 2015

Voor 2015 wil René Frijters Knab nog persoonlijker maken waarbij klanten automatisch adviezen en tips krijgen over hun situatie. Wat de rente betreft, die zal, gezien de ontwikkelingen in de markt, wel wat omlaag gaan. Het uitgangspunt is een stabiel rentebeleid waarbij vergeleken met de grootbanken een hogere rente wordt gegeven. René sluit af met de zin: “Wees geen dief van je eigen portemonnee” een mooie samenvatting waar Knab haar klanten mee helpt, niet alleen met een hoge rente, maar vooral met nuttige diensten.

En zo kwamen we aan het einde van het bezoek aan Knab. We zullen zien of we volgend jaar weer een Gouden Spaarvarken in Hoofddorp mogen afleveren.

Advertenties