Spaarinformatie, de site voor informatie over sparen


Verborgen rentewijzingen bij Fortis bank

ma 23 nov 2009 door: SpaarInformatie

Afgelopen week heeft Fortis Bank een aantal rentes aangepast. Het gaat hierbij om de rentes van de beperkende voorwaarden en niet om de maximale rentes van de rekeningen. Deze aanpassingen vallen dus niet op omdat deze rentes niet in de tabellen terug komen. Daarom attenderen we onze bezoekers via het blog op deze aanpassingen.

Rentewijzigen per 21 november

  • BonusSpaar-rekening: de rente over het deel dat niet een half kalenderjaar op de rekening staat was 0.5% en is nu 0.25% geworden
  • E-KwartaalSpaar-rekening: de rente over het deel dat niet een heel kalenderkwartaal op de rekening staat was 1% en is nu 0.6%
  • E-JaarSpaar-rekening: de rente over het deel dat niet een heel kalenderjaar op de rekening staat was 1% en is nu 0.6%
Zie voor de overige voorwaarden zoals minimumsaldo de desbetreffende informatie pagina's van de rekeningen.

Om rekening mee te houden

Deze rente tarieven zijn belangrijk voor u als u besluit geld bij te storten of geld op te nemen van bovenstaande rekeningen. Als u namelijk in een periode(jaar/half jaar/kwartaal afhankelijk van de rekening) geld bij stort, dan krijgt u over dit bedrag voor de rest van de periode slechts de lage rente vergoed. Dit heeft vooral gevolgen als u net na de start van een nieuwe periode geld bijstort. Als u op de E-JaarSpaarrekening op 2 januari bijvoorbeeld €20.000 stort, zal deze het hele jaar slechts 0.6% opbrengen. Hetzelfde geld bij het opnemen van het geld vlak voor het einde van de periode. Zo zou een opname van €20.000 op 29 december van de E-JaarSpaarrekening tot gevolg hebben dat u over dit bedrag het hele jaar ook slechts 0.6% rente zou krijgen.

Alternatieven

Er zijn op dit moment diverse spaarrekeningen zoals de MoneYou Spaarrekening en AEGON Eigen Stijl Sparen die zonder voorwaarden een hogere rente bieden dan de bovenstaande Fortis Spaarrekeningen. Wilt u toch bij Fortis sparen, zorg er dan voor dat u net voor de start van een periode het geld stort en net na het aflopen van de periode eventueel geld opneemt, maar niet tijdens de periode.

Discussieer mee

Nog vragen of opmerkingen over deze blog? Ga dan naar het SpaarInformatie forum.

Advertenties