Spaarinformatie, de site voor informatie over sparen


LeasePlan Bank

do 11 feb 2010 door: SpaarInformatie

Er is weer een nieuwe speler op de spaarmarkt verschenen: LeasePlan Bank. Vorig jaar november verschenen de eerste geruchten over de plannen van LeasePlan, daarna werd het stil. Achter de schermen werd er doorgewerkt zodat nu - 9 februari - de LeasePlan Bank echt van start gaat.

Collectief Depositogarantiestelsel

LeasePlan heeft al sind 1993 een bankvergunning, maar maakte in het verleden geen gebruik van de mogelijkheid om spaargeld in bewaring te nemen. Dat is nu dus veranderd en door de bankvergunning geldt ook het collectieve deposito garantiestelsel, waardoor het spaarbedrag op LeasePlan bank gegarandeerd is tot 100.000 euro per rekeninghouder. Bij een en/of rekening is dit totaal dus 200.000 euro wat voor de meeste spaarders ruim voldoende is.

Rentebeleid

Het rentebeleid van Leaseplan bank is op de Euribor gebaseerd. Wel zijn een aantal voorwaarden opgenomen dat LeasPlan bank hiervan af kan wijken, bijvoorbeeld bij een plotseling sterke stijging of daling van het tarief of bij prijsbewegingen van concurrenten. Verder is het bijzonder dat LeasePlan bij internetsparen de spaarrente maandelijks bijschrijft. Hierdoor heeft de consument het voordeel van rente op rente. Over de rente die eind januari wordt bijgeschreven wordt in de volgende maanden ook weer rente gegeven. Hierdoor is de effectieve rente hoger dan de de rente die LeasePlan op haar website presenteert. Op de website staat namelijk de nominale rente. SpaarInformatie rekent deze spaarrente om naar effectieve jaarrente zodat LeasePlan goed vergelijken kan worden met andere aanbieders. Op dit moment is de nominale 2,53%. Door het rente-op-rente effect is de efffectieve rente gelijk aan 2,56%.

Hoog in de ranglijst

LeasePlan komt zijn rentes meteen hoog in de ranglijst. Voor de vrij opneembare internetrekening staan alleen Allianz en WestlandUtrecht hoger. Bij de spaardeposito's geeft LeasePlan voor de termijnen van 3 maanden tot en met 5 jaar de hoogste rente. Hierdoor domineert LeasePlan Bank in één klap de deposito lijst tot 5 jaar.

Discussieer mee

Nog vragen of opmerkingen over deze blog? Ga dan naar het SpaarInformatie forum

Advertenties