Spaarinformatie, de site voor informatie over sparen


Baas Over Eigen Geld

za 13 maa 2010 door: SpaarInformatie

Veel jongeren hebben nooit geleerd hoe ze moeten sparen met als gevolg dat aantal van hen al op jonge leeftijd geldproblemen en schulden hebben. De Rabobank is het initiatief baasovereigengeld.nl gestart. Dit is een website waar jongeren hun eigen huishoudboekje kunnen bijhouden zodat ze zich bewust worden van inkomsten en uitgaven en ze rekening kunnen houden met grote uitgaven waarvoor ze moeten sparen.

Onderstaand artikel is met toestemming van de Rabobank overgenomen uit het Magazine Dichterbij.

SLIMMER OMGAAN MET GELD!

‘Het idee is dat je meer bereikt als je zelf slimmer met geld omgaat.’ Dat zegt Amber van 15, op baasovereigengeld.nl, over het idee achter deze site.

Amber is een van de boegbeelden van dit nieuwe initiatief van de Rabobank. De site is een aanvulling op alle andere initiatieven die de Rabobank ontplooit om jongeren te helpen bij hun financiële huishouding. Esther Zimmerman, Rabobank Nederland: ‘Uit onderzoek blijkt dat 63% van de ouders een belangrijke rol voor de banken ziet weggelegd in de financiële opvoeding van hun kind. De ouders vinden een programma dat ervoor zorgt dat hun kinderen gaan sparen zeer waardevol. Jongeren waarderen het overzicht dat ze krijgen. De site maakt het, volgens de jongeren, aantrekkelijk om zich eindelijk eens te verdiepen in geldzaken.’ De kern van BOEG is slimmer omgaan met geld. Zimmerman: ‘We willen jongeren helpen hun doelen te bereiken; het bijhouden van een huishoudboekje, het maken van een begroting, maar ook het leren van anderen zijn daar onderdeel van. Die anderen zijn de BOEG-beelden, zij vertellen hoe ze hun financiën onder controle hebben en waarom ze dat belangrijk vinden.’ BOEG is bedoeld voor 12- tot 18-jarigen die regelmatig inkomsten en uitgaven hebben. Op de site kunnen ze hun eigen financiële planning maken en worden ze financieel bijgepraat door jongerenadviseurs.

Amber, boegbeeld van Baas Over Eigen Geld
Amber, één van de boegbeelden

Discussieer mee

Nog vragen of opmerkingen over deze blog? Ga dan naar het SpaarInformatie forum

Advertenties