Spaarinformatie, de site voor informatie over sparen


Leaseplan Bank verlaagt spaarrente

do 30 jun 2011 door: SpaarInformatie

Vandaag heeft LeasePlan bank bekend gemaakt dat ondanks een verhoging van de Euribor rente, de rente op hun Internet Spaarrekening verlaagd wordt van 3,02% naar 2,75% (effectief op jaarbasis).

Rente opslag

Bij de start van LeasePlan Bank werd de Internet rekening als een transparante rekening neergezet. De rente werd bepaald door de stand van de Euribor plus een vaste rente opslag. Toen eind van vorig jaar de Euribor rente begon op te lopen, was het gevolg dat ook de spaarrente van LeasePlan bank een stuk boven de spaarrentes van de overige banken kwam te liggen. In november 2010 maakte LeasePlan Bank bekend dat de rente opslag voortaan per kwartaal bepaald zou worden. Wat veel spaarders vreesden, komt uit: LeasePlan bank corrigeert nu via aanpassing van de rente opslag hun totale rentepercentage waardoor deze in lijn komt te liggen met spaarrekeningen van andere banken. Dit wordt duidelijk uit de onderstaande grafiek waarin te zien is dat de stijging van de Euribor teniet wordt gedaan door de daling van de renteopslag. Hiermee verliest de spaarrekening van LeasePlan Bank de unieke eigenschap die het in 2010 nog wel had: een vaste koppeling van een jaar met de Euribor rente.

Spaarrente LeasePlan Bank

Wel of niet overstappen?

LeasePlan Bank biedt nog steeds een erg goede rente. Daarom is het voor de meeste spaarders die bij LeasePlan Bank een rekening hebben niet interessant om over te stappen. Een reden om wel over te stappen zou spreiding van spaargeld kunnen zijn. Het is altijd verstandig om het spaargeld over twee of meer banken verdeeld te hebben. In het zeer onwaarschijnlijke geval dat je bank failliet gaat, heb je toch nog een deel van het spaargeld achter de hand. Bij DSB hebben we gezien dat spaarders drie maanden niet aan hun spaargeld konden komen. Dit kan een probleem opleveren als er op zo'n moment plots een grote uitgave gedaan moet worden. Nu de spaarrente van LeasePlan Bank zo dicht tegen de andere spaarrentes aan ligt, kan het dus een keuze zijn om het geld te spreiden. Alternatieven zijn Bank of Scotland met 2,75%(deze bank valt onder het Britse Deposito Garantie Stelsel), of Westland Utrecht, MoneYou of NIBC die allemaal een spaarrente geven van 2,7%.

Discussieer mee

Discussieer mee op ons SpaarInformatie forum

Advertenties