Spaarinformatie, de site voor informatie over sparen


Nieuwe top rente: 2,9%

ma 5 sep 2011 door: SpaarInformatie

Vanaf vandaag hebben we een nieuwe nummer één in het lijstje met Rekeningen Zonder Voorwaarden. Delta Lloyd heeft de rente van 2,3% verhoogd naar 2,9%. Ook OHRA die onderdeel is van de Delta Lloyd Groep heeft haar rente naar 2,9% verhoogd. Waarschijnlijk zal De Hypotheker die onder de naam Solide Koers Internet Sparen een Delta Lloyd rekening aanbiedt ook snel volgen.

Deposito Garantiestelsel

Alle drie de rekeningen vallen onder dezelfde bankvergunning, namelijk die van Delta Lloyd Bank N.V. Dit betekent dat het totale bedrag van al deze drie rekeningen tot een maximum van 100.000 euro per persoon gegarandeerd is. Het heeft dus geen zin vanuit garantie oogpunt om de drie verschillende rekeningen met de gedachte om op elke rekening 100.000 euro te storten (of 200.000 euro bij een en/of rekening)

LeasePlan Bank

Onderstaande grafiek laat het renteverloop zien van de banken die het laatste anderhalf jaar de top hebben gedomineerd. Met stip op één is LeasePlan Bank (zij het met een klantenstop die recent is opgeheven). Na anderhalf jaar op de eerste plaats te hebben gestaan, neemt nu Delta Lloyd / OHRA het over.

OHRA sparen, hoge rente

Ook in de top met deposito’s

Delta Lloyd verhoogt niet alleen de rente op de vrij op te nemen spaarrekening. Ook de rentes op de deposito’s worden flink verhoogd. Hierdoor komen ze met maar liefst 6 looptijden in de top terecht

Het openen van een rekening

Zowel bij OHRA als bij Delta Lloyd kan dit online. Waarschijnlijk zal OHRA bij de meeste mensen bekender zijn omdat OHRA veel reclame maakt voor onder andere verzekeringen. Een rekening bij De Hypotheker af sluiten is lastiger. Men moet daarvoor zelf een bezoek brengen aan één van de vestigingen van De Hypotheker.

Advertenties