Spaarinformatie, de site voor informatie over sparen


SNS al in de startblokken voor zilvervloot sparen

ma 12 dec 2011 door: SpaarInformatie

Vandaag heeft het CDA bekend gemaakt een initiatiefwetsvoorstel in te dienen om het sparen bij de jeugd te stimuleren. Tot 1992 bestond de jeugdspaarwet die bij velen nog steeds bekend is onder de naam Zilvervloot.

Zilvervloot “gekaapt” door DSB

Eind 2007 ging DSB de naam Zilvervloot gebruiken voor een eigen jeugd spaarrekening. Waar tot 1992 verschillende banken de naam Zilvervloot konden gebruiken, kaapte DSB de naam voor de andere banken weg. Ze claimden verschillende domeinen en deponeerden “zilvervloot” en “zilvervloot spaarrekening” als merknamen.

Gaat SNS beginnen met zilvervloot sparen?

Tot voor kort waren er verschillende zilvervloot domeinen nog in de failliete inboedel van DSB Bank. Nu blijkt dat deze domeinen plotseling op naam van SNS Bank staan. Het gaat om: Zilvervloot.nl, Zilvervlootrekening.nl, Zilvervloot-rekening.nl, Zilvervloot.eu, Zilvervlootrekening.com en Zilvervloot-rekening.com. Het lijkt dat SNS hiermee iets van plan is. Hopelijk hebben ze ook het merkenrecht overgenomen. Deze staat nog steeds op naam van DSB Bank. SNS zal zeker voor oktober 2014 de naam moeten gaan gebruiken als ze wil voorkomen dat de merknaam komt te vervallen. Het is dan namelijk 5 jaar sinds het faillissement van DSB en als een merknaam 5 jaar aaneengesloten niet gebruikt wordt, kan deze vervallen.

Discussieer mee

Discussieer mee op ons SpaarInformatie forum

Advertenties