Spaarinformatie, de site voor informatie over sparen


Uitreiking Gouden Spaarvarken 2011

wo 11 jan 2012 door: SpaarInformatie

Het Gouden Spaarvarken 2011 is gewonnen door de Internet Spaarrekening van Bank of Scotland. Met het Gouden Spaarvarken onder de arm kwamen we aan bij het Nederlandse hoofdkantoor in Amsterdam waar we enthousiast werden ontvangen.

Sinds 1695

Bank of Scotland is pas vanaf juni 2010 actief op de Nederlands spaarmarkt; daarom was 2011 het eerste jaar dat de bank kans maakte op het Gouden Spaarvarken. Bank of Scotland sleepte het spaarvarken direct binnen. Ondanks de nog jonge spaarrekening, is de Schotse bank goed bekend met de Nederlandse markt. Al sinds 1999 verstrekt Bank of Scotland hypotheken in Nederland. "Het was dus een logische stap om naast hypotheken ook een spaarproduct neer te zetten" aldus Michiel van der Linde, Marketing Manager van Bank of Scotland. Dat Bank of Scotland geen nieuwe speler is, wordt ook duidelijk in de reclames waarin vermeld wordt dat de bank al sinds 1695 bestaat. Sindsdien is er veel gebeurd. Zo was Bank of Scotland de eerste bank die in Europa papiergeld uitgaf en de eerste bank die in Groot Brittanniƫ het thuisbankieren introduceerde. Inmiddels maakt Bank of Scotland deel uit van Lloyds Banking Group, met 30 miljoen klanten de grootste consumentenbank in het Verenigd Koninkrijk.

Garantiestelsel

Als Britse bank valt Bank of Scotland onder het Britse depositogarantiestelsel. Door een Europese richtlijn zijn de nationale garantiestelsels gelijk getrokken, waardoor de Britse garantieregeling erg lijkt op de Nederlandse. Per rekeninghouder is 85.000 pond gegarandeerd (op het moment van schrijven van dit blog circa 103.000 euro).

Een bank voor iedereen

Tijdens ons gesprek legt Van der Linde uit waar Bank of Scotland voor staat: "Wij zijn een bank voor iedereen. We bieden mensen een goed aanbod voor hun spaargeld." Naast klantvriendelijkheid en een soepele operatie is het beleid erop gericht een stabiele, concurrerende spaarrente te bieden. "Daarom is Bank of Scotland ook blij dat SpaarInformatie, als onafhankelijke partij, dit erkent. Het is een beloning voor het gevoerde beleid en een motivatie om het voort te zetten" aldus Michiel van der Linde.

De uitreiking

Bank of Scotland Sparen: Gouden Spaarvarken 2011 Na het interessante gesprek was de tijd gekomen voor de echte uitreiking. Michiel van der Linde ontvangt van Jan Scheepers het Gouden Spaarvarken 2011 (zie foto). Tijdens het schrijven van dit blog heeft Bank of Scotland de rente al weer verhoogd naar 3,1%. Een goede start van het nieuwe jaar. Grote kans dat het Gouden Spaarvarken volgend jaar weer richting Amsterdam gaat?

Advertenties