Spaarinformatie, de site voor informatie over sparen


LeasePlan bank introduceert DepositoPlanner

zo 21 okt 2012 door: SpaarInformatie

Nu de spaarrentes laag staan stappen steeds meer spaarders over op deposito’s om het rendement over hun spaargeld wat op te krikken. Een nadeel van deposito’s is natuurlijk dat het geld een bepaalde periode vast staat. Voor een deel kan dit nadeel opgelost worden door deposito’s met verschillende looptijden af te sluiten zodat regelmatig een bedrag vrijvalt. Zo zorg je als spaarder ervoor dat je regelmatig over geld kunt beschikken. Als je het op dat moment niet nodig hebt, kun je er weer een nieuw deposito mee afsluiten. Deze werkwijze is zonder hulpmiddelen vrij lastig.

DepositoPlanner

LeasePlan Bank heeft afgelopen vrijdag een nieuw hulpmiddel geïntroduceerd: de DepositoPlanner. Na het beantwoorden van een aantal vragen krijg je een advies welke deposito’s je kunt afsluiten zodat je de zekerheid hebt dat je periodiek toch over een deel van je geld kunt beschikken.

Ook voor niet-LeasePlan Bank klanten

Het tool is ook interessant voor niet-LeasePlan Bank klanten. Er wordt namelijk alleen advies gegeven over looptijden en de benodigde inleg. Je kunt daarna zelf bepalen bij welke bank je de deposito’s het beste af kunt sluiten door de huidige deposito spaarrente te bekijken: Deposito's op looptijd.

Ruimte voor verbetering

Dit tool is een erg leuk initiatief. Er kunnen nog wel wat dingen verbeterd worden. Zo is het niet mogelijk om direct vanuit het tool de deposito’s bij LeasePlan Bank af te sluiten. In plaats daarvan staat onderaan de pagina de tip om de planning uit te printen en met deze print in de hand de deposito’s te openen.

Een ander verbeterpunt is het geven van een indicatie hoeveel rente je op deze manier meer krijgt dan op een vrij opneembare rekening. Nu wordt er alleen een lijst gegeven van de losse LeasePlan Bank deposito rentes.

Meer aanpassingen

Een andere opvallende aanpassing op de LeasePlan Bank site is een transparante vergelijking met andere banken: De SpaarCalculator. Voor zover wij weten is LeasePlan Bank de enige bank die zo’n complete lijst opneemt van conculega banken.

Advertenties