Spaarinformatie, de site voor informatie over sparenHet Gouden Spaarvarken 2012 komt eraan

wo 19 dec 2012 door: SpaarInformatie

Het jaar loopt ten einde en als we de balans opmaken zien we dat de trend van omhoog krabbelende spaarrente in 2011 vanaf het begin van 2012 abrupt is gestopt. Kon je begin 2012 nog een spaarrente van boven de 3% kun je nu slechts bij een paar banken terecht voor net 2,50%: SNS Bank, WestLandUtrecht Bank, Argenta en KNAB.

Ook in 2012 hielden de banken elkaar nauwlettend in de gaten. Daardoor bleven de toprentes het hele jaar dicht bij elkaar. Zo is het verschil tussen de top-spaarrentes nu slechts 0,05%. Na de 2,50% van bovengenoemde banken volgen MoneYou en REAAL met 2,45% spaarrente. Als één van deze banken aan het einde van het jaar nog met een bijzonder aktie komt, maakt deze nog kans op het fel begeerde spaarvarken.

Dit jaar is de strijd om het Gouden Spaarvarken wederom erg spannend en honderdsten van procenten zullen de doorslag geven wie er dit jaar gaat winnen. Alle vrij opneembare rekeningen van de banken die voldoen aan de regels om opgenomen te worden op SpaarInformatie.nl dingen mee. Wel moet de rekening het gehele jaar te openen zijn geweest.

Opvallend is wel dat ondanks de lage spaarrentes we in 2012 wel flink gespaard hebben. Het totale spaartegoed zal volgens de cijfers van het CBS eind dit jaar met bijna 20 Miljard Euro zijn gestegen naar ongeveer 325 Miljard Euro. Over dat tegoed krijgen we gemiddeld zo’n 1,80% rente een teken dat veel mensen er goed aan zouden doen om regelmatig hun spaarrente te vergelijken met andere spaarrekeningen.

De bekendmaking van de winnaar

De uitslag zullen we in de eerste week van januari bekend maken en we hopen dan snel voor de vierde keer het Gouden Spaarvarken aan de winnende bank te mogen uitreiken. Uiteraard zullen we hiervan verslag doen op onze blog.

Ten slotte wensen wij alle bezoekers van SpaarInformatie fijne feestdagen en een goede jaarwisseling toe en we hopen dat 2013 een positief spaarjaar zal worden.

Advertenties