Spaarinformatie, de site voor informatie over sparenRabobank verkoopt Robeco

wo 20 feb 2013 door: SpaarInformatie

Gisteren werd bekend dat Rabobank een meerderheidsbelang van Robeco heeft verkocht aan het Japanse bedrijf Orix. Het gaat om 90,01% van de aandelen, Rabobank houdt zelf nog een aandeel van 9,99%. Robeco is vooral bekend van de beleggingsfondsen, maar biedt daarnaast ook een aantal bancaire diensten aan zoals een aantal spaarrekeningen. In het persbericht dat Rabobank heeft doen uitgaan staat dat de bancaire diensten over zullen gaan naar Rabobank. Het ligt dus voor de hand om te verwachten dat Rabobank ook deze spaarrekeningen over zal nemen.

Collectief Deposito Garantie Stelsel

De overgang zal voor de meeste spaarders geen invloed hebben. Wel is het raadzaam om te controleren onder welke bankvergunning de spaarrekeningen gaan vallen. Op dit moment heeft Robeco een eigen bankvergunning. Als een spaarder zowel bij Rabobank als bij Robeco geld heeft staan, kan het zijn dat deze bedragen opgeteld over het maximum van 100.000 euro per persoon komen die gedekt wordt door het garantiestelsel. Het kan dan raadzaam zijn om het geld opnieuw te spreiden over verschillende banken. 100.000 euro lijkt veel geld, maar Rabobank biedt ook veel bankspaarproducten aan voor bijvoorbeeld pensioen en hypotheekaflossing. Op dit soort rekening, die ook onder het Collectieve Deposito garantiestelsel vallen, kan ongemerkt veel geld staan.

Ook klanten van Friesland Bank moeten opletten. In 2012 heeft Rabobank Friesland Bank overgenomen. Deze tegoeden komen in 2014 onder de bankvergunning van Rabobank, dus de bovenstaande overweging geldt ook voor Robeco en Rabobank klanten die ook bij Friesland Bank sparen.

Advertenties