Spaarinformatie, de site voor informatie over sparen


ASN Bankrekening, nu met iDEAL

di 10 nov 2009 door: SpaarInformatie

ASN is druk bezig om een goed alternatief te bieden voor een betaalrekening bij de grootbanken. De ASN Banrekening bevat alles om de dagelijkse bankzaken te regelen via internet tegen lage kosten. Sinds vorige maand kan er ook via ASN betaald worden met iDEAL. Dit is erg praktisch aangezien iDEAL in Nederland zo'n beetje een standaard aan het worden is voor online betalingen. Er kon al met iDEAL betaald worden via rekeningen van de Rabobank, ABN AMRO, ING, SNS, Fortis en Friesland Bank. Daar is nu dus ASN bij gekomen.

Betaalrekening met Spaarrente

Waarom vermelden we deze betaalrekening op SpaarInformatie.nl? Simpel, sinds het wegvallen van de gratis DSB Bankrekening waarop u spaarrente kreeg is de ASN Bankrekening een van de weinige alternatieven voor als u op zoek bent naar een betaalrekening met een creditrente over uw tegoed. Op het moment van schrijven van deze blog was die rente 1% over uw saldo. Zeker nu ook Argenta heeft aangegeven te stoppen met haar Internetbankrekening is de ASN Bankrekening een overweging waard.

Pin Pas

De belangrijkste manier van betalen is natuurlijk de pinpas. Hierbij is het belangrijk om te weten dat met de pinpas van ASN naast de normale pinbetalingen in winkels ook maximaal 1000 euro per dag bij een SNS geldautomaat gepind kan worden. Per dag kan er ook eenmaal gepint worden bij geldautomaten van andere banken. Dan is het maximaal 250 euro.

Credit Card

Op dit moment biedt ASN nog geen credit card aan. Naar eigen zeggen wordt hier wel aan gewerkt. Het is wel mogelijk om een credit card aan te vragen bij een onafhankelijke organisatie.

Alternatieven

Naast ASN is ook Triodos als kleine bank actief met een betaalrekening. Triodos heeft al aangekondigd dat naar verwachting in 2010 ook met iDEAL betaald kan worden. Triodos werkt weer samen met de Rabobank. Zo kunnen Triodos pashouders maximal 1500 euro per dag pinnen bij geldautomaten van de Rabobank. Bij overige geldautomaten geldt een maximum van 1 maal per dag maximaal 250 euro. In tegenstelling tot de ASN Banrekening krijgt u over het saldo op de Triodos bankrekening helaas geen spaarrente.

Discussieer mee

Nog vragen of opmerkingen over deze blog? Ga dan naar het SpaarInformatie forum.

Advertenties