Spaarinformatie, de site voor informatie over sparen


Recensie: Waar doen ze het van

do 30 mei 2013 door: SpaarInformatie

Waar doen ze het van

Waar doen ze het van? Dat is typisch zo’n Nederlandse uitdrukking waaruit meteen blijkt dat het niet altijd gewaardeerd wordt dat iemand rijk is en het geld ook nog laat rollen. Het is ook de titel van het nieuwste boek van Erica Verdegaal. De ondertitel “Hoe je rijk wordt, En blijft.” spreekt ons meteen aan, net zoals de omslag waar een huis op staat met zwembad, golfclubs, dure auto en helikopter op het dak.

Het boek gaat over geld en is in drie delen opgedeeld. Het eerste deel gaat vooral over hoe je zelf tegenover geld staat. Het tweede deel behandeld een aantal lessen die je kunt leren van de rijken van deze wereld en het laatste deel gaat er over hoe je - als je eenmaal rijk bent - je rijkdom kunt blijven behouden.

Voor sommige lezers kan het boek confronterend zijn. Met een aantal eenvoudige testjes en veel voorbeelden kom je erachter hoe jezelf en je eventuele partner tegenover geld staan. Als je dit eenmaal weet, gaat het boek in om het verschil te schetsen hoe de rijken van de wereld over geld denken. Voor dit deel van het boek heeft de schrijfster veel inspiratie gehaald uit boeken zoals Rijke Pa, Arme Pa en Het miljonairsbrein ontrafeld.

Iedereen die de columns van de schrijfster leest, zal er niet vreemd van opkijken dat ook hypotheken, verzekeringen en sparen onder de loep worden genomen als potentiële bespaar bronnen. Het is fijn om te zien dat SpaarInformatie in het boek genoemd wordt als goede plek om spaarrekeningen te vergelijken.

Het boek is prettig geschreven en leest vlot weg. Als je al veel met geld bezig bent, zul je tijdens het lezen veel herkenbare zaken tegenkomen. Voor alle anderen is het boek een mooie start om bewust te worden in het omgaan met geld. Zoals Erica het zegt: “Er is niks mis met rijk worden”.

“Waar doen ze het van?” is geschreven door Erica Verdegaal en uitgegeven door Haystack. Het is te koop bij Bol.com voor € 16,95.

Advertenties