Spaarinformatie, de site voor informatie over sparenUitreiking Gouden Spaarvarken 2013

do 16 jan 2014 door: SpaarInformatie

Vorige week hebben we het Gouden Spaarvarken 2013 uitgereikt aan Nationale-Nederlanden. Tijdens de autorit van Eindhoven naar Den Haag was er voldoende tijd om terug te kijken op het afgelopen spaarjaar. Dit jaar stond in het teken van verder dalende rentes. De Euribor bereikte een absoluut dieptepunt van 0,11% en ook de spaarrentes van vrij opneembare rekeningen daalden tot onder de 2%. De top tien lag dit jaar dichter bij elkaar dan ooit te voren. Wat echter gelijk is gebleven, is dat de groot banken structureel lagere rentes geven vergeleken met de kleinere banken. Daardoor blijft het Gouden Spaarvarken een interessante prijs, want we blijven in Nederland toch sparen en daarom is het goed om te weten welke banken een stabiel rentebeleid hebben met de hoogste rente. Over 2013 waren dat Nationale-Nederlanden met 2,01% en ICBC en Argenta beide met een rente van 2,00%.

Nationale-Nederlanden Sparen: Gouden Spaarvarken 2013 Net zoals vorige jaren trokken we nogal wat bekijks toen we ons met het grote Gouden Spaarvarken bij de receptie aanmeldden. We werden hartelijk ontvangen door marketing managers Ahmet Besiroglu en Wendela Strobosch. Al snel kwam het gesprek op sparen. Nationale-Nederlanden is natuurlijk bekend van verzekeren. Begin dit jaar fuseerden WestlandUtrecht Bank (de winnaar van het Gouden Spaarvarken van 2012) en Nationale-Nederlanden. Met deze fusie werd Nationale-Nederlanden in één klap een spaarbank van formaat. Nationale-Nederlanden heeft nu meer dan 250.000 spaarders. Het spaar beleid van WestlandUtrecht is in 2013 doorgezet. Geen tijdelijke actierentes maar gewoon een goede marktconforme rente. Net zoals bij WestlandUtrecht worden de spaargelden vooral gebruikt voor de financiering van hypotheken.

Voor 2014 heeft Nationale-Nederlanden diverse verbeteringen in petto. Zo zullen de voormalige WestlandUtrecht klanten een IBAN nummer krijgen zodat ze geld rechtstreeks naar hun eigen rekening kunnen overschrijven. Gemak voor de klant is erg belangrijk voor Nationale- Nederlanden. Zo zullen alle spaarklanten één uniforme inlog krijgen (nu moeten de WestlandUtrecht klanten nog via een ander scherm inloggen). Ook zal dit jaar de site worden geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. Steeds meer mensen doen immers hun bankzaken via hun mobiele telefoon of tablet. Ook is Nationale-Nederlanden continu bezig met het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van het aanvraagproces en de beheeromgevingde site. Zo zijn er bijvoorbeeld filmpjes geplaatst hoe het internetbankieren werkt. Dit is vooral voor oudere klanten erg handig.

We hopen dat Nationale-Nederlanden dit jaar haar consistente spaarbeleid voortzet zodat we volgend jaar weer naar Den Haag mogen afreizen met een Gouden Spaarvarken. Zeker is in ieder geval dat het altijd blijft lonen om goed te blijven opletten of je als spaarder nog steeds bij de beste spaarrekeningen hebt. Wij proberen de spaarders hierbij te helpen met ons initiatief rentewekker.nl.

Advertenties