Spaarinformatie, de site voor informatie over sparen


Het Gouden Spaarvarken 2009

wo 21 okt 2009 door: SpaarInformatie

Het zijn turbulente maanden in de financiele wereld: krediet-crisis, bank run, schade-claims en faillissementen. Hoewel de aandacht voor banken op dit moment onverminderd groot is, zijn het roerige periodes voor hen. Banken worden door de ogen van allerlei organisaties en consumenten met een continue kritische blik bekeken.

Wij van www.SpaarInformatie.nl vinden dat in tijden van deze commotie er ook eens een positief licht mag schijnen op deze sector. Want wat is nu eigenlijk het afgelopen jaar de beste spaarrekening geweest? Dit willen wij graag inzichtelijk maken voor de consument, omdat het door de vele honderden producten en rentewijzigingen soms lastig te ontdekken is. Daarom zal SpaarInformatie voortaan ieder jaar een prijs uitreiken voor de best renderende spaarrekening zonder voorwaarden: Het Gouden Spaarvarken!

Welke spaarrekeningen komen in aanmerking

De eerste voorwaarde voor een spaarrekening om kans te maken op Het Gouden Spaarvarken, is dat het een rekening is zonder voorwaarden. Onze site kent een onderverdeling in drie soorten spaarproducten: spaarrekeningen zonder voorwaarden, met voorwaarden en spaardeposito’s. De eerste categorie producten is verreweg het populairst, vanwege het feit dat het spaargeld te allen tijde toegankelijk is zonder vervelende voorwaarden. De tweede voorwaarde is dat het product volledig onder het depositogarantiestelsel valt. Dit is namelijk een algemeen geldende voorwaarde voor alle producten op onze site. Daarnaast worden alleen rekeningen meegenomen die het gehele jaar te openen zijn geweest.

Het Gouden Spaarvarken zal worden toegekend aan het product dat voldoet aan deze voorwaarden en daarnaast de hoogste spaarrente opbrengst kende voor het spaargeld dat vanaf 1 januari 2009 tot het einde van het jaar op de rekening heeft gestaan. Van alle producten die beschikbaar zijn op de spaarmarkt houden wij nauwgezet alle rentestanden en wijzigingen hierin bij. Bezoekers van onze site kunnen dit terugvinden in de renteverloop grafieken, waarin de producten vergeleken worden met de Top-10 aan vergelijkbare spaarrekeningen. Hieruit kunnen wij precies afleiden met welke rekening u in 2009 het maximale rendement op uw spaargeld kon halen.

Prijsuitreiking

In januari 2010 zal bekend worden gemaakt welk spaarproduct Het Gouden Spaarvarken 2009 heeft gewonnen. Wij zullen deze prijs vervolgens persoonlijk gaan uitreiken aan de betreffende bank.

Op dit moment is er een nek-aan-nek race gaande om de eerste plaats. Welke spaarproducten dit zijn verklappen we natuurlijk nog niet, om de uitkomst in ieder geval niet te beinvloeden. De strijd is in volle gang, want welke bank wil nu niet dé prijs winnen voor de allerbeste spaarrekening?

We houden jullie op de hoogte!

Het SpaarInformatie team,
Jan en Koen

Discussieer mee in ons forum: Het Gouden Spaarvarken

Advertenties